Dit is een plaatsje om over mijn hobbies en creaties te vertellen en ze uiteraard ook te tonen. Dus kruissteekborduren, scrappen, kaartjes maken, tekenen....het zal allemaal in meer of mindere mate aan bod komenzondag 30 september 2007

knutseltijd!!

Eindelijk!Na enkele superdrukke weekends en geen tijd voor de knutsel, is het dit weekend toch gelukt.


Zaterdagnamiddag was ik afgesproken met Evelyn, een vriendin van ons, die op de beurs in Mechelen een cuttlebug kocht. We zijn dus een paar uurtjes gezellig aan het knutselen gegaan.


Het bleek toch niet zo eenvoudig om de oude, gewone malletjes erdoor te krijgen, maar met enige moeite (en met twee personen tegelijk) is het toch gelukt. Als er mensen tips hebben om dit ALLEEN te kunnen, laat maar horen!


Soit, aangezien daar een cuttlebug ter beschikking was, heb ik vooral daar gebruik van gemaakt, zonder echt de kaarten af te werken.


Vandaag ging mijn man naar een beurs over oldtimers (wie interesseert zich daar nu aan!?!) dus kon ik heerlijk aan de knutsel mijn kaartjes afwerken. Ik wou nog even langsgaan op de hobbybeurs in Flanders Expo, maar dat was niet aan te raden met de flikkendag, dus ben ik maar naar de hobbywinkel gereden, want ik wou graag watermerk inkt hebben. Ondertussen natuurlijk nog een paar knipvelletjes en scrappapier gekocht en nog een potje groene inkt.


Deze kaartjes werden eerder deze week nog gemaakt met het materiaal dat ik van Krisje overkocht (en zijn dus met de hand ge-embost)Hier komen de kaartjes met de cuttlebug geëmbost:

De eerste met een mal die ik van Evelyn kon lenen :

en dan nog een kerstkaart, want daar moeten we ook steeds meer rekening mee houden, willen we er een mooi pakje hebben op 't eind van 't jaar...Ik moet zeggen, het is super mooi: heel regelmatig en scherp. Dat kan je met de hand niet. Nadeel is natuurlijk wel dat altijd de ganse mal geëmbost wordt, en dat het uit te snijden deel ook mee gedaan wordt. Maar ja, je kan niet alles hebben....

Ik heb nog een paar mallen geëmbost met de cuttlebug, maar daar zijn nog geen kaarten van gemaakt. Die volgen later wel.

Volgende week weer een druk weekend. Zaterdags verhuist mijn schoonzusje (proficiat Tracy!!) en in de namiddag is er borduurdag voor de vierde keer. Dan komen we met een aantal borduursters (kruissteek) samen om elkaars werk te bewonderen en vooral te kletsen. Ik hoop om zondag nog even binnen te springen op de beurs in Waregem. Zonde dat het niet meer in Deinze is. Dat was heerlijk dichtbij....

Jullie horen het verslag wel!

Tot blogs!

2 opmerkingen:

pruts zei

die cuttlebug lijk me wel leuk zo te horen.
terug heel mooie kaartjes !!
amuseer je tijdens de kruissteekbijeenkomst !!!

Veerle - A colored mind zei

.heykes,
het is misschien al een tijdje geleden en misschien zijn jullie er al zelf achtergekomen hoe je het helemaal alleen kan om de oude malletjes door de cuttlebug te krijgen??
Nog niet...dan is dit misschien een oplossing: stel je recht voor je tafel, leg de mallensandwich klaar in de cuttlebug en zet dit geheel nu tegen je buik...zo kan je met een hand de cuttlebug wat vasthouden bovenaan, met je buik de nodige weerstand geven en met je andere hand draaien natuurlijk...hopelijk heb je der wat aan ;-)